4 באוג׳ 2010

פינוקים



הקיץ משתולל בחוץ, הילדים בבית -מחסלים את המקרר- וגם לאמהות קשה שלא להתפתות לאכול מהפינוקים שאנחנו מחזיקים בבית "לילדים ואורחים" .
מה עושים?
אני מאמינה ב"אם אי אפשר לנצח את זה-תצטרף לזה"- הכנת ארוחה משותפת ביחד עם ילדים זאת חגיגה משפחתית שכדי לאמץ גם מעבר לימי החופש. זמן ההכנה חוסך זמן נשנושים, מעבירים זמן איכות עם הילדים וגם נמצאים בשליטה על כל מרכיבי המזון כך שאנחנו יודעים שאין שום צבעי מאכל או משמרים מלאכותיים. ועל הטעם עוד לא דיברנו...אולי כי אפשר במילים. צריך לנסות ולטעום!


פשטידת פסטה וגבינה- מנה מאוזנת- חלבונים ופחממות ועם סלט בצד, זאת כבר ארוחה קיצית שלמה.

5   כוסות פסטה מבושלת (אפשר גם את כל רבעי חבילות הפסטה שנשארו ,מסוגים שונים)
6   פרוסות גבינה צהובה לייט או פתיתי עמק לייט
1   קוטג' 5%
1   גבינה בולגרית 5%
1   גביע שמנת
4   ביצים טרופות
מלח ופלפל







אופן ההכנה:
מפוררים את הגבינות, מערבבים את כל החומרים פרט לגבינה הצהובה ושופכים לתבנית אפיה. מפזרים מעל את הגבינה ואופים ב- 180 מעלות ל- 45 דקות.




מוס ריבת חלב אורירי- קינוח מפנק במיוחד, מכיל ביצים טריות שמספקות חלבונים והמתכון מיועד לכ 4 אנשים, ככה שלא מדובר ביותר מידי קלריות לכל בנאדם.וחוץ מזה, לפי דיאטת הזון, לא רק מותר להתפנק מידי פעם-אלא רצוי!


מצרכים:
5 ביצים מופרדות
כף סוכר
ריבת חלב – 500 גרם

אופן ההכנה:
ממיסים במחבת את ריבת החלב על אש נמוכה וכשהיא מתרככת מוסיפים את החלמונים תוך ערבוב מתמיד ובמהירות.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה.
מקפלים את ריבת החלב לתוך הקצף עד שנוצר קרם אחיד ואוורירי
מקררים ל- 4 שעות לפחות ומגישים.



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה